چگونه صادرات را شروع کنیم؟
چگونه صادرات را شروع کنیم؟
آخرین بروزرسانی : 2/12/2025 6:51:19 PM
مدت زمان تقریبی مطالعه :
فهرست مطالب [ نمایش ]
چگونه صادرات را شروع کنیم؟ چالش ها و تهدیدهای فعالیت در عرصه صادرات چه چیز هایی هستند؟ چه مهارت ها و توانایی هایی برای صادرات کالا نیاز است؟ برای خیلی از افرادی که تازه میخواهند وارد این مدل کسب و کار شوند فهمیدن معنا، روش و همچنین دریافت اطلاعات صحیح درباره اینکه صادرات را از کجا شروع کنیم، بسیار مهم است. دراین مقاله سعی شده است به سوالات فوق پاسخ داده شود و اطلاعات صحیح به مخاطبین داده شود و به همه کسانی که در پلتفرم آگهی خرید و فروش عمده فوبینو که پایگاهی برای ارتباط بین خریداران و فروشندگان عمده در ایران میباشد، فعالیت میکنند، کمک نماید تا بتوانند در بهبود کسب و کار خود موفق عمل کنند. اگر علاقه به موضوع صادرات و چگونگی استارت زدن آن هستید میخواهید اطلاعات اولیه در این مورد را یاد بگیرید این مقاله مخصوص شماست. با ما همراه باشد تا در این مقاله این سوال های شما در زمینه صادرات پاسخ داده شود.
صادرات به معنای فرستادن کالاها یا خدمات از یک کشور به کشور دیگر است. این عمل، یکی از مهم ترین ارکان تجارت بین المللی محسوب میشود و نقش کلیدی در رشد اقتصادی کشورها ایفا میکند. این فعالیت اقتصادی در نقطه مقابل فعالیت های واردات کالا قرار دارد و همانطور که اشاره شد یک پارامتر حیاتی برای رونق اقتصادی کشورها محسوب می شود؛ به طوری که تمامی کارشناسان حوزه اقتصاد همگی در این مورد اتفاق نظر دارند که صادرات کالا برای پیشرفت اقتصادی کشورها بسیار ضروری می باشد، و در این راستا دولت مردان در تلاش هستند تا با ایجاد بستر مناسب، انجام این فرآیند مهم اقتصادی را برای تاجران و بازرگانان تسهیل نمایند.
چرا صادرات اهمیت دارد؟
همانطور که پیش تر اعلام شد، با توجه به اهمیت و ضرورت حوزه صادرات بر اقتصاد و همچنین اهتمام دولت ها در جهت ایجاد شرایط مناسب برای انجام این کار، در پاسخ به سوال چگونه صادرات را شروع کنیم، بایستی در نظر بگیرید که صادرات کالا فرآیند سخت و دشواری است، و جهت فعالیت در زمینه صادرات، همواره لازم است که از علم و تجربه کافی در این زمینه برخوردار باشید. برای انجام فعالیت در زمینه صادرات کالا به کشورهای مختلف در سراسر جهان، بایستی علاوه بر شناخت و اشرافیت بر قوانین بین المللی، با مقرارت داخلی کشورها نیز آشنا باشیم تا چالش ها و مشکلات مختلف و احتمالی در این مسیر را شناسایی و برطرف کنیم، به این دلیل که با توجه به انجام این فعالیت در بیرون از مرزهای کشور، در صورت عدم رعایت قوانین و چارچوب های کشور مقصد، این کار ممکن است تاجر و صادرکننده کالا را متخلف بشناسد و در این زمینه مورد بازخواست قرار گیرد.
در واقع برای کار در زمینه صادرات بایستی یک سری قواعد و قوانین را رعایت کنیم، که در اصطلاح به این اصول و قواعد، مراحل صادرات کالا گفته می شود.
به طور کلی می توان گفت صادرات کالا یک فعالیت کلیدی در زمینه اقتصاد و رونق آن می باشد. هر کشوری برای رسیدن به این مهم به این فعالیت در عرصه بین امللی نیاز دارد، دولت ها همواره تلاش می کنند تا شرایط مطلوبی برای بازرگانان مهیا کنند، و در مقابل بازرگانان بایستی برای اجرای صحیح صادرات، لازم است که اصول و قواعد این کار و همچنین قوانین بین المللی را به خوبی بشناسند.
اگر شما به دنیال پاسخی برای سوال چگونه صادرات کنیم هستید و یا به دنبال تجارت های بین المللی و فعالیت در زمینه صادرات هستید، و یا به دنبال توسعه شرکت تجاری تازه تاسیس خود هستید، توصیه می کنیم در این مقاله با ما همراه شوید تا مراحل و قوانین صادرات کالا به کشورهای مختلف را بیان کنیم.
مزایای صادرات کالا بر کشورها
همانطور که پیش تر بیان شد صادرات کالا اهمیت بالایی در رشد و شکوفایی اقتصاد کشور دارد، اما صادرات کالا مزایای دیگری نیز دارند که عبارتند از؛
· افزایش درآمد ملی: صادرات باعث افزایش درآمد ارزی کشور شده و به رشد اقتصادی کمک میکند.
· ایجاد اشتغال: با افزایش صادرات، نیاز به تولید بیشتر و در نتیجه ایجاد فرصتهای شغلی جدید افزایش مییابد
· تنوع اقتصادی: صادرات به کشورها کمک میکند تا به جای تکیه بر یک محصول یا بازار خاص، اقتصاد خود را متنوع کنند.
· بهبود کیفیت محصولات: رقابت در بازارهای جهانی باعث بهبود کیفیت محصولات داخلی میشود.
· افزایش نفوذ جهانی: صادرات به یک کشور اجازه میدهد تا در بازارهای جهانی حضور داشته باشد و نفوذ خود را افزایش دهد. مراحل کلی صادرات
· تحقیق بازار: شناسایی بازارهای هدف، رقبا، قوانین و مقررات، فرهنگ و زبان بازار هدف.
· آمادهسازی محصول: تطبیق محصول با استانداردهای بازار هدف، بستهبندی مناسب، برچسبگذاری.
· انتخاب روش صادرات: صادرات مستقیم یا غیر مستقیم.
· حمل و نقل: انتخاب نوع حمل و نقل (دریایی، هوایی، زمینی)، بیمه کالا.
· گمرک: تکمیل اسناد گمرکی، پرداخت عوارض. * بازاریابی و فروش: ایجاد شبکه ارتباطی، برندسازی.
چالش های صادرات
صادرات کالا در کنار همه مزایای مهم و کاربردی برای کشور ها و ملل مختلف، همواره با سختی ها و چالش هایی نیز مواجه است، که مهمترین آنها عبارتند از؛
· موانع تجاری: تعرفهها، سهمیهها، استانداردهای فنی و مقررات غیرتعرفهای
· نوسانات نرخ ارز: تغییرات نرخ ارز میتواند بر رقابتپذیری محصولات صادراتی تأثیر بگذارد.
· رقابت شدید: رقابت در بازارهای جهانی بسیار شدید است.
· رعایت قوانین و مقررات: پیچیدگی قوانین و مقررات صادرات و واردات. چگونه میتوان صادرات را توسعه داد؟
· حمایت دولت: ارائه تسهیلات مالی، حمایتهای گمرکی، ایجاد مناطق آزاد تجاری.
· توسعه زیرساختها: بهبود زیرساختهای حمل و نقل و لجستیک.
· ترویج صادرات: برگزاری نمایشگاهها، مأموریتهای تجاری، ارائه مشاوره.
· توسعه منابع انسانی: آموزش نیروی انسانی متخصص در زمینه صادرات. نتیجهگیری صادرات یک ابزار قدرتمند برای رشد اقتصادی و توسعه کشورها است. با وجود چالشها، با برنامهریزی دقیق و استفاده از فرصتها، میتوان صادرات را توسعه داد و از مزایای آن بهرهمند شد
در کل چیزی که واضح است این است که صاردات کار هر کسی نیست و در جواب اینکه چگونه صادرات را شروع کنیم باید گفت، بایستی شخص مورد نظر در این زمینه تخصص داشته باشد. به نظر می رسد احتمال موفقیت شخص حقوقی نسبت به شخص حقیقی بیشتر باشد. اما با توجه شرایط خاص کشور ایران و قیمت دلاری کم تولید در ایران که به موازات کاهش ارزش پول ملی است، احتمال موفقیت صادرکنندگان و اشخاص حقیقی نیز میسر است.
در ادامه به بررسی مهارت های مورد نیاز در عرصه صادرات کالا و اینکه چگونه صادرات را شروع کنیم، اشاره شده است. این مهارت ها در دو گروه طبقه بندی شده است، و اشخاص علاقه مند به زمینه صادرات بایستی این مهارات ها را داشته باشند.
مهارت اول: دانش لجستیک و مهارت های اصلی بازرگانی
یک تاجر و بازرگان خوب بایستی ادراک و تساط کاملی به حلقه های مختلف لجستیک بازرگانی داشته باشد. موارد زیر مهترین پارامترهای مربوط به لجستیک هستند که تسلط بر آنها کار ساده ای نیست، و یک تاجر کار بلد باید در همه این موارد متخصص و متبهر باشد؛
1. اسناد بازرگانی
2. اینکوترمز
3. پرداخت های بین المللی
4. اعتبارسنجی خریداران خارجی
5. تحقیقات و بررسی های بازار بین المللی
6. مکاتبات بازرگانی تجاری
7. مذاکره و مکاتبه به زبان انگلیسی
8. برگزاری جلسات با زبان انگلیسی
9. اصطلاحات تخصصی تجاری
10. حمل و نقل بین المللی
11. امور مربوط به گمرک
12. قراردادهای بین المللی
13. ضمانت های قراردادی
مهارت دوم: دانش صادرات و بازار بین المللی
تسلط بر اصول و مبانی بازرگانی و لجستیک تجارت خارجی و بین المللی، شرط لازم در زمینه فعالیت در عرصه صادرات است اما شرط کافی نیست. داشتن دانش صادرات و تسلط به نبض بازار از اهیمت ویژه ای برخوردار است
موارد زیر در زمینه دانش و مهارت صادرات و بازاریابی بین المللی است؛
1. آگاهی و تسلط به بیش از ۳۰ روش ورود به بازارهای بین المللی
2. تسلط روی انواع روش های بازاریابی بین الملل بصورت آنلاین و آفلاین
3. تسلط روی فرآیند صادرات انواع کالا و خدمات
4. صادرات عمده و خرده فروشی
5. صادرات بدون سرمایه و با سرمایه
6. تکنیک های صادرات در شرایط تحریم های اعمال شده
همانطور که پیش تر اشاره شد، صادرات کالا ها نقش کلیدی در شکوفایی و رونق اقتصاد کشورها ایفا می کند و همچنین برای انجام صادرات باید علاوه بر شناخت و آگاهی قوانین بین المللی، با قوانین داخلی کشورهای مقصد نیز آشنا بود. به همین دلیل بازرگانان و تاجرین کار بلد در زمینه صادرات یک سری اصول و قواعدی برای خود ترسیم کرده اند.
برای شروع صادرات و اینکه چگونه صادرات کنیم، باید یک برنامه ریزی دقیق و آگاهی کامل از بازارهای هدف داشته باشید. در ادامه، مراحل اصلی برای شروع صادرات آورده شده است.
چگونه با کمک فوبینو صادرات را شروع کنیم؟
پلتفرم فوبینو به عنوان یک سایت b2b بستر صادرات را برای شما فراهم کرده است. پس برای شروع:
1- ابتدا در پلتفرم فوبینو عضو شوید و مدارک شناسایی مربوط به خود را آپلود نمایید. ( اخذ مجوز های لازم جهت ثبت شرکت یا واحد تولیدی؛ اگر هنوز ثبت نشدهاید، شرکت خود را ثبت کنید. کارت بازرگانی خود را از اتاق بازرگانی دریافت کرده و بسته به نوع محصول، ممکن است به مجوزهای خاصی نیاز باشد.)
2- سپس محصول یا خدماتی را که میخواهید صادر کنید، انتخاب کنید. بازارهای هدف را شناسایی کرده و نیازها، رقبا، و تقاضای بازار را بررسی کنید. و در ادامه روی مقررات صادرات و واردات کشور مقصد مطالعه کنید.
3- اطمینان حاصل کنید که محصول شما استانداردهای لازم برای صادرات را دارد. بستهبندی باید مطابق با نیازهای بازار هدف و الزامات قانونی باشد. و قیمت محصول را با توجه به هزینهها، رقابت و تقاضا تعیین کنید
4- یافتن مشتریان خارجی بازار؛ از پلتفرم هایی مانند Fobino.com و نمایشگاه های بین المللی در این زمینه استفاده کنید. با شرکت ها و توزیع کنندگان در بازار هدف ارتباط برقرار کنید.
5- حمل و نقل و روش حمل؛ روش مناسب (دریایی، هوایی، زمینی) را بر اساس هزینه و نوع محصول انتخاب کنید. از قواعد اینکوترمز مانند FOBوCIF برای مشخص کردن تعهدات طرفین استفاده کنید. محصولات خود را بیمه کنید تا ریسکهای احتمالی کاهش یابد.
6- انتخاب روش پرداخت؛ مطمئن شوید که دریافت وجه به صورت امن انجام میشود. و از روش های مختلف پرداخت در عرصه بین المللی آگاه باشید.
7- تبلیغات و توسعه صادرات (برندسازی)؛ برند خود را تقویت کرده و مزیتهای رقابتی را برجسته کنید. در نمایشگاههای بینالمللی شرکت کنید تا محصول خود را معرفی کنید. همچنین با نمایندگان یا دفاتر خارجی همکاری کنید.
8- رضایت مشتری؛ به نیازها و نظرات مشتریان توجه کنید. عملکرد صادراتی خود را ارزیابی کرده و نقاط ضعف را بهبود دهید.
- 72
- 0