شرایط صادرات پارافین از ایران

صادرات پارافین

آخرین بروزرسانی : 9/27/2024 12:23:54 PM

مدت زمان تقریبی مطالعه :

صادرات پارافین © صادرات پارافین

فهرست مطالب [ نمایش ]

در این مقاله سعی شده است تا با استفاده از محتواهای معتبر منتشر شده در منابع مختلف و همچنین تجربیات نگارنده ابتدا به معرفی وضعیت تولید پارافین یا همان ژل نفتی در ایران پرداخته و سپس از دو منظر بازار داخلی و بین المللی به بررسی شرایط صادرات پارافین می‌پردازیم، تا بتوانیم هم نیاز اطلاعاتی مخاطبین را برطرف نماییم و هم به کسانی که در پلتفرم آگهی خرید و فروش عمده فوبینو که پایگاهی برای ارتباط بین خریداران و فروشندگان عمده در ایران می‌باشد، فعالیت می‌کنند، کمک نماید تا بتوانند در بهبود کسب و کار خود موفق عمل کنند.

 

پارافین چیست

 پارافین یا ژل نفتی  یک ترکیب هیدروکربنی سیر شده است که در آن تمامی‌اتم های کربن موجود در مولکول ، با پیوندهای ساده به یکدیگر متصل اند و پارافین ها یا هیدروکربن های پارافینی را آلکان نیز می‌گویند . به عبارت دیگر مشخصه هیدروکربن های پارافینی ، اتصال اتم های کربن بوسیله پیوندهای ساده است . سایر پیوندها نیز با اتم های هیدروژن ، سیر شده اند . فرمول عمومی‌پارافین ها CH2n+2 می‌باشد .

ژل پترولیوم یا پترولاتیوم که با نام وازلین شناخته می‌شود نوعی روغن معدنی است که رابرت آگوستوس چیسبوری در سال 1859 آن را کشف کرد. وازلین در حقیقت ترکیبی از پارافین، واکس میکرو کریستالی و مواد معدنی می‌باشد.

پارافین به دو گونه مایع و جامد مورد بهره برداری قرار می‌گیرد . پارافین مایع از برش های سبک روغن پایه و نوع جامد از برش های واکسی موسوم به اسلاک واکس استحصال می‌گردد . پارافین در صنایع مختلفی چون امولسیون واکس های نفتی ، کاغذ ، تولید جوهر ، شمع سازی ، نساجی ، چرم سازی ، چسب سازی ، لاستیک سازی ، و بطور گسترده در صنایع آرایشی بهداشتی برای تولید انواع کرم ها ، روژ لب ها و دیگر محصولات آرایشی کاربرد دارد

 

بزرگترین تولید کنندگان پارافین در ایران کدامند؟

در ایران تولیدکنندگان متفاوتی برای پارافین یا ژل نفتی وجود دارد اما سه تا از آنها دارای تولید انبوه هستند و کیفیت محصولاتشان در بازارهای جهانی تایید شده است که یکی از آنها در استان همدان قرار دارد و دوتای دیگر در اصفهان.

شركت اشکان شیمی‌اصفهان تولید کننده وازلین های آرایشی، بهداشـتی و صنعتی، فعاليت خود را در این زمينه از سال 1386 در اصفهان آغاز نموده و در حال حاضر یکی از بزرگتـرین کارخانجـات تولیدکننده وازلین مرغوب در ایران می‌باشـد.از محصولات این شرکت همچنین می‌توان به وازلین نوع دارویی اشاره کرد که به عنوان مواد اولیــه صـنایع داروســـازی و آزمایشگاهی مورد استفـاده می‌باشد.این شركت برای دستیابی به اهداف خود که افق آن بهبود رضایت مشتریان است با بهره گیری از مجرب ترین کادر مهندسی و بهترین تیم های تحقیقاتی و آموزش دیده در امور تولید و بازرگانی برای اجرای تعهدات با شناخت دقیق نیازمندی ها و خواسته های مشتریان، همچنین با استفاده از بالاترین استانداردهای جهانی محصولات خود را به بازار جهانی عرضه می‌نماید.

 شرکت رزپلیمر بزرگترین تولید کننده انواع محصولات پارافینی در کشور و خاورمیانه، .با بیش از سی سال سابقه و تجربه می‌باشد. محصولات این شرکت در بالاترین سطح کیفیت ،تولید شده و همزمان به بازار های داخلی و بیش از 50 کشور دنیا عرضه می‌گردد. نشان رزپلیمر از برندهای شناخته شده جهانی در زمینه محصولات پارافینی می‌باشد . این شرکت با داشتن کادر مجرب ، پرسنل متخصص و آزمایشگاههای مجهز ، کیفیت محصولات تولیدی خود را در بالاترین سطح ، تضمین نموده و همچنین قادر به تأمین انواع محصولات پارافینی مطابق با نیاز مشتریان می‌باشد. محصولات تولیدی این شرکت ، علاوه بر داشتن تائیدیه های داخلی وزارت بهداشت گواهینامه (GMP) و اداره استاندارد ، مطابق با آخرین استانداردهای جهانی USP, BP می‌باشد .

 

بیشترین مصرف پارافین و کاربرد های آن در کدام بخش است؟

پارافین و محصولات پارافینی در صنایع مختلف از جمله لاستیک سازی ، نساجی، سموم دفع آفات نباتی ، صنایع دفاع ، باتری سازی ، کابل سازی ، ایزولاسیون ، رنگ ورزین ، چسب ، واکس و پولیش ، آرایشی وبهداشتی ، بسته بندی چوب وکاغذ ، کبریت سازی ، شمع سازی ، روان کننده ها وسایر صنایع کاربرد دارد.

پارافین مایع به عنوان پایه اولیه در تولید انواع محصولات آرایشی، بهداشتی و دارویی به کار می‌رود. همچنین این محصول به عنوان روان ساز در انواع ماشین آلات صنایع غذایی و داروسازی کاربرد دارد.

گرید خوراکی آن به عنوان پوشش انواع میوه ها و خشکبار و همچنین آنتی فوم در صنایع غذایی استفاده می‌شود.از این محصول در صنایع پتروشیمی‌نیز استفاده می‌شود.

پارافین واکس کاربرد وسیعی در صنایع مختلف نظیر:

شمع سازی، ضد آب کردن انواع کاغذ و پارچه، انواع پولیش، صنایع لاستیک سازی (بیشتر به صورت گرانول )، تولید انواع مستر بچ و ... دارد.

همچنین گرید بهداشتی آن در تولید انواع محصولات بهداشتی به کار می‌رود.

 

وازلین به عنوان پایه اصلی در فرمولاسیون انواع کرم ها و پمادهای دارویی و بهداشتی و همچنین در صنایع پتروشیمی‌به کار می‌رود

شرایط صادرات پارافین از ایران و تعرفه های آن چگونه است؟

کد تعرفه پارافین :271210

انواع پارافین مایع در بشکه های استاندارد آهنی و پلی اتیلن گرید بهداشتی ،در وزن خالص 175 کیلوگرم بسته بندی می‌گردد. همچنین امکان ارسال در تانکرهای استیل با حجم 5000 و 12000 لیتری نیز وجود دارد.

محصول پارافین واکس در کیسه های پلی پروپیلن به وزن 23 و نیم کیلوگرم و در کارتن به وزن 24 کیلوگرم بسته بندی می‌گردد.

پارافین واکس گرانول شده در کارتن به وزن 20 کیلو گرم بسته بندی می‌گردد.

وازلین در بشکه های رینگی فولادی (آهنی) و پلی اتیلنی گرید بهداشتی در وزن های خالص 55 ، 170، 175 و 185 کیلوگرم بسته بندی می‌گردد.

 

 

چه میزان صادرات انواع پارافین داشته ایم؟

پارافین با درصد بیش از 75 درصد وزنی روغن با کد تعرفه گمرکی 27129010 بیشترین حجم صادرات انواع پارافین را به خود اختصاص داده است .

مبلغ حدودی صادرات پارافین بالغ بر 6 میلیون دلار در سال تخمین زده شده است.

حجم صادرات بالغ بر 7 هزار تن تخمین زده شده است.

 

ایران به چه کشورهایی صادرات پارافین دارد؟

مقاصد صادراتی انواع پارافین و ژل نفتی عبارتند از :

آذربایجان، افغانستان، پاکستان، ترکیه، رومانی، یونان، چین، ارمنستان، بلغارستان، تانزانیا، سودان، برمه، کلمبیا، کنیا، مالزی و میانمار و هند.

 

قیمت صادرات پارافین در ایران چقدر است؟

بر اساس نظر کارشناسی کمیسیون‌ تخصصی اتحادیه صادرکنندگان محصولات نفتی،  ارزش صادراتى کالای پارافین مایع به‌صورت فله و بشکه (نیمه دوم اردیبهشت ماه 1402) مطابق ذیل اعلام شد:

ارزش صادراتی پارافین مایع به‌صورت فله:  878 دلار

ارزش صادراتی پارافین مایع به‌صورت بشکه:  918 دلار

 

چه موانعی برای صادرات پارافین از ایران وجود دارد؟

از 70 کارخانه تولید پارافین فقط 7 کارخانه فعال هستند و 63 کارخانه تولید پارافین تعطیل شده اند. دلیل تعطیلی واحد های تولیدی پارافین نبود مواد اولیه است

پارافین یکی از محصولاتیست که مشتریان زیادی دارد ولی بهره وری پایین کارخانجان و ظرفیت تولید پایین و همچنین ارایه ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما می‌توانند موانع اصلی صادرات باشند.

 

رقبای اصلی ایران برای صادرات پارافین در حوزه بازار بین المللی چه کشورهایی هستند؟

مطابق جدول آورده شده در پایین که بر اساس آمار تجارت جهانی از سایت تریدمپ گرفته شده است بزرگترین رقبای منطقه ای ایران برای صادرات پارافین و وازلین عبارتند: کشورهای هند، مصر، روسیه و قطر

ولیکن بسیاری از کشورهایی که در جدول مشاهده میکنید محصول خود را از ایران وارد می‌کنند و بعد با بسته بندی مجدد و ارایه با قیمتهای تجاری با ارزش افزوده بسیار بالاتر دوباره صادر می‌کنند از جمله انها کشورهای اروپایی می‌باشند.

 

پلتفرم صادراتی خرید و فروش عمده فوبینو چه نقشی برای ارتقاء صادرات پارافین ایفا می‌کند؟

شکی نیست استفاده از تکنولوژی های پیشرفته جهت معرفی محصولات بطوریکه هم کیفیت بازاریابی را بالا ببرد و هم سریع و ارزان باشد، می‌تواند به هر محصولی جهت جذب مشتری کمک کند که صنایع تولید وازلین ، ژل نفتی و پارافین با مصارف بهداشتی یا صنعتی نیز هم از این قاعده مستثنی نیست. لذا تولید کنندگان می‌توانند از بخش های مختلف پلتفرم B2B  فوبینو استفاده کنند و از ان طریق محصولات خود را به مشتریان عمده داخلی و خارجی معرفی نمایند. همچنین نیازهای وارداتی خود را از این طریق می‌توانند تامین نمایند، فقط کافیست اکانت وی آی پی تهیه کنند و درخواست خرید محصول موردنظر را در سایت فوبینو آگهی نمایند. شما با ثبت نام در بخش بین المللی فوبینو می توانید به تاجر بین المللی تبدیل شوید.

 

با تشکر

کامبیز احمدی فر

مشاور مدیریت صادرات و افزایش بهره‌وری صنایع کشور

  • 105
  • 0
شرایط صادرات آلومینیوم از ایران
پست قبلی شرایط صادرات آلومینیوم از ایران
شرایط صادرات شیشه از ایران
پست بعدی شرایط صادرات شیشه از ایران
پست های مرتبط
نظر 0
ثبت نظر
    برای شروع مکالمه پیامی بنویسید