کی زمان مصرف کود اوره است؟

آخرین بروزرسانی : 12/14/2024 8:37:09 PM

مدت زمان تقریبی مطالعه :

بهترین زمان مصرف کود اوره برای درختان و گیاهان کی است؟ | فوبینو © بهترین زمان مصرف کود اوره برای درختان و گیاهان کی است؟ | فوبینو

فهرست مطالب [ نمایش ]

دغدغه و چالش بسیاری از کشاورزان همواره زمان مصرف کود اوره به عنوان یکی از پر مصرف ترین و پرکاربردترین کودهای نیتروژنی بوده است. در ابتدا به تعریفی در مورد کود اوره و جایگاه آن در کشاورزی می پردازیم. سپس مفصل در مورد زمان مصرف کود اوره، زمان مصرف کود اوره فسفات، زمان استفاده از کود اوره برای جو و زمان مصرف کود شیمیایی اوره صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

کود اوره به عنوان یک ترکیب آلی شیمیایی به صورت کریستالی، به رنگ سفید است و PH آن خنثی می باشد، و به راحتی در آب حل می شود. لازم به ذکر است که ترکیب شیمایی این کود حاوی مقدار قابل ملاحظه ای (46 درصد) نیتروژن است که از آمونیاک و کربن دی اکسید ساخته شده است، و نقش مهمی را در طریقه و زمان مصرف کود اوره بازی می کند. میزان بالای نیتروژن اثرات بلند مدتی روی محصولات می گذارد. یکی از قابلیت های برجسته این کود، سازگاری بالای آن با همه خاک ها می باشد.

کود اوره در مناطق آسیایی کاربرد فراوانی دارد، به طوری که هند و چین از مهمترین قطب های تولیدی این کود در جهان به شمار می روند. این کود در مقایسه با سایر کودهای نیتروژنی، کم هزینه و بسیار اقتصادی است. کود اوره معمولا به صورت گرانول به سهولت در اختیار کشاورزان قرار می گیرد، اما زمان مصرف کود اوره همواره چالش بزرگی برای کشاورزان بوده است.

 زمان استفاده از کود اوره برای گیاهان

این کود به دلیل میزان بالای نیتروژن همواره در بازار خواهان زیادی دارد. نیتروژن موجود در کود اوره باعث سرسبزی گیاهان می شود و به فتوسنتز آنها نیز کمک می کند، به طور کلی به عنوان یکی از عناصر مهم و ضروری برای رشد انواع گیاهان، نقش مهمی در سلامت گیاه ایفا می کند. کود اوره به راحتی توسط اکثر گیاهان جذب می شود، به شرطی که زمان مصرف کود اوره درست باشد. اما بایستی به این نکته توجه کرد که استفاده در زمان نامناسب و بیش از اندازه باعث بروز مشکلات زیست محیطی می شود. بنابراین میزان و زمان مصرف کود اوره از اهمیت زیادی برخوردار است. پیشنهاد می شود قبل از استفاده با خاک و یا ماسه مناسب ترکیب شود.

 

زمان مصرف کود اوره برای درخت

هنگام کاشت محصولات به گونه ای که تماس مستقیم با دانه ها نداشته باشد، بهترین زمان مصرف کود اوره است. از عوامل تاثیر گذار روی کارایی این کود می توان به وضعیت هوا و دمای خاک اشاره کرد. بایستی به این نکته توجه شود که هوا ملایم و بدون باد باشد، همچنین بایستی دمای خاک در حدود 15 درجه سانتی گراد باشد تا اوره به خوبی با خاک ترکیب شود. دمای بالا باعث از بین رفتن نیتروژن در جو می شود، دمای کم نیز مانع ترکیب مناسب خاک با کود می شود. یکی دیگر از عوامل مهم، رطوبت خاک است که بایستی کافی باشد، این کود در تماس با رطوبت به آمونیاک تجزیه شده و نیتروژن در این صورت در دسترس گیاه قرار می گیرد. با رعایت این نکات، این کود به راحتی باعث افزایش تولید محصول می شود. پس نتیجه میگیریم که عوامل زیادی در تعیین زمان مصرف کود اوره تاثیر گذار هستند که بایستی همه آنها در نظر گرفته شوند.

 

مزایا و معایب کود اوره

از مزایای این کود می توان به هزینه پایین تولید آن اشاره کرد. این کود برعکس سایر کودها، قابلیت اشتعال نداشته و به همین خاطر به راحتی می توان ذخیره سازی کرد. اما این کود به دلیل اینکه حلالیت بالایی با آب دارد، بایستی بسته بندی این کود ها بسیار با دقت و کیفیت باشد.

زمان مصرف کود اوره فسفات برای گیاهان و درختان، به عنوان یکی از مهمترین فاکتورهای زراعتی

کود اوره فسفات 1744 با قابلیت بالایی در آب حل می شود. به صورت آبیاری و محلول پاشی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این کود، حلالیت عناصر مغذی مانند آهن، روی، منگنز و مس را بیشتر می کند. همچنین این کود باعث کاهش میزان سختی آب می شود، که به نوعی به فرآیند آبیاری قطره ای کمک می کند. این کود ریشه گیاه را قوی می کند، که در نتیجه آن گیاهان زراعی و سبزیجات رشد بهتری خواهند داشت.

برای درختان میوه، محصولات زراعی، سبزیجات و محصولات گلخانه ای از این کود استفاده می کنند. زمان مصرف کود اوره فسفات برای این گیاهان از شروع فصل رشد تا اواسط دوران زایشی می باشد. زمان محلول پاشی بهتر است ساعات اولیه و پایانی روز باشد. از این کود به صورت محلول پاشی (2 تا 3 کیلوگرم در هزار لیتر آب) و کود آبیاری به میزان 10 تا 20 کیلوگرم در هر هکتار استفاده می شود.

از مزایای این کود می توان به تامین عناصر فسفر و نیتروژن در کنار یکدیگر، محلول در آب به صورت کامل، عدم حضور عناصر مضر نظیر سدیم، کلر و سایر فلزات سنگین، PH کاملا اسیدی و مناسب خاک های قلیایی و آهکی، افزایش استحکام ریشه گیاهان، کاهش PH آب و خاک و همچنین عدم رسوب بستن سیستم های آبیاری قطره ای اشاره کرد.

زمان استفاده از کود اوره برای جو

یکی از مواردی که همیشه در مورد کود دهی جو مطرح است، زمان و طریقه مصرف آن است. هنگام ساقه روی، بهترین زمان مصرف کود اوره برای جو و گندم می باشد، به این دلیل که در این زمان گیاه برای بزرگ کردن برگ ها، به بیشترین میزان نیتروژن نیاز دارد.

 

 

  • 40
  • 0
کود اوره فسفات چیست؟ یک ترکیب مهم در صنعت و کشاورزی
پست قبلی کود اوره فسفات چیست؟ یک ترکیب مهم در صنعت و کشاورزی
تفاوت گندله و آهن اسفنجی ؛ نگاهی عمیق به دو ماده اولیه مهم در صنعت فولاد
پست بعدی تفاوت گندله و آهن اسفنجی ؛ نگاهی عمیق به دو ماده اولیه مهم در صنعت فولاد
پست های مرتبط
نظر 0
ثبت نظر
    برای شروع مکالمه پیامی بنویسید